Att bli med hus

Kopa hus

Att införskaffa sig en villa eller lägenhet kallar många för en investering. Själv ser jag det som ett stort nästa-steg i ens vuxenliv. Jag börjar komma i den åldern nu då denna investering inte är så långsiktig längre. Vänner och bekanta har, tillsammans med deras partner, flyttat in fina villor eller centrala lägenheter och här står jag, kanske äntligen redo att göra det samma.

Det är ett stort beslut när det gäller att köpa och det skrämmer en del. Personligen försöker jag tänka på allt som följer efter köpet, att ha ett hem man faktiskt kan kalla sitt, att känna att tiden man investerar leder till något permanent, tryggheten i att hur dålig dag du än har så kan du alltid komma hem och krypa ner i din egen säng. Det finns mycket att säga om att äga sin egen lägenhet eller sitt eget hus.

Men allt det ligger just nu i framtiden. Jag har, för några månader sedan, börjat kolla lite smått på lägenheter i utkanten av Göteborg. Mer specifikt, Mölnlycke som ligger i Härryda Kommun, en 20 minuter bussresa från centrala GBG. I Mölnlycke har jag många nära vänner och har därför spenderat en del tid där. Det är en trevlig liten tätort som ligger nära både natur och storstad, en kombination som jag söker i mitt framtida hem.

Att hitta rätt

När man börjar kolla på hus och lägenheter är det svårt att veta var man ska börja. Själv sökte jag mig till en fastighetsbyrå som jag hoppades skulle kunna hjälpa mig igenom min kanske viktigaste affär i mitt liv. Det var väldigt svårt att välja då det finns väldigt många fastighetsbyråer i Göteborgsområdet men efter mycket letande fann jag tillslut Elmgrens Fastighetsbyrå i Mölnlycke som verkade passa mig perfekt.

Elmgrens har mycket bra koll på marknaden och många av de anställda är även uppvuxna i tätorten så de känner till området väl. Sedan jag kontaktat dem har jag kollat på ett antal lägenheter och hus i Mölnlycke och är hittills positivt överraskad över både utbudet och den professionella hjälpen Elmgrens erbjudit. Kanske är jag några få steg från att hitta mitt nya hem!

Elmgrens Fastighetsbyra

Kort om Elmgrens Mäklare

Elmgrens startades av Yvonne Elmgren, född och uppvuxen i Mölnlycke, för mer än 25 år sedan. De är även verksamma i bla Landvetter (http://www.elmgrensfastighetsbyra.se/landvetter/) och Härryda (http://www.elmgrensfastighetsbyra.se/harrydakommun/). Som fristående fastighetsbyrå har dem inga kopplingar eller krav från banker, försäkringsbolag eller liknande vilket gör att dem kan erbjuda ett personligt engagemang som i slutändan leder en genuin bostadsaffär. Som kund får du ett personligt bemötande och en fastighetsbyrå som följer och hjälper dig även efter affären så att du kan känna dig nöjd och trygg!