Leva sagolikt

Ett nära par till mig har nu varit tillsammans i nästan 5 år;
5 år av kärlek och omsorg,
5 år av bråk och irritation,
5 år av Facebook bilder,
5 år av ambitiösa måltider,
5 år av enkla och svåra val…
…och nu, 5 år senare, har dom nått en ny stapel i deras relation, ett val står framför dem som kommer forma större delen av deras framtid. Dom tänker investera i ett hus där dom tillsammans kan forma en framtid med varandra.

(Om du undrar så har jag under samma tid lärt mig baka kladdkakor, som ingen annan, vilket i mina ögon är minst lika värdefullt! Det, och att jag har exceptionellt goda kunskaper om karaktärerna i Game of Thrones.)
Att köpa hus är en lång och tradig process som kräver mycket tid, väldigt mycket pengar och kanske ett ännu större tålamod. Det finns så väldigt många hus att välja på och det är svårt att veta vad man faktiskt letar efter, speciellt eftersom det är första gången. Vill man ha en stor trädgård med mycket odlingar? Vill man bo nära centrum? Vill man ha en köksö och trendig inredning? Vill man ha eldstad? Valen är ändlösa, dock inte ekonomin. Relationen mellan vad man vill ha och vad man har råd med är en svår linje att balansera på.
Men jag har därför, som den goda vän jag är, tagit mig tiden att spana på lite hus för att ge mina kära vänner en nypa inspiration. Jag tänkte att eftersom dom nu är så upptagna med allt letande så kan jag göra själva drömmandet åt dom, så sparar jag dom lite tid och extra arbete 😉

Det sagolika huset

Vad sägs om en trädgård inomhus där du kan odla allt från tomater till vindruvor (ja, vindruvor!) och där solen värmer din kropp medan du gungar i den vaggande hängmattan?
image-085
Eller varför inte en ljuskupol med kristallprisma som inte bara lyser upp ditt hus men även färger det i regnbågens färger?
Loft-villa-OY
Kanske du är intresserad av en damm mitt i huset? Ja, varför inte. Släng i några fiskar och njut av den zen-lika stämning huset fylls med.
fiskdamm i huset
Ens hus ska så klart inte bara vara vackert men även bekvämt och praktiskt. Ta det lugnt när du sitter på toa. Sätt på lite ambient musik eller läs en bra bok så slår du två flugor i smällen!
Lasbord-wc

Det Sagolika Huset går att hitta hos Unika Stenhus. Kolla gärna in deras hemsida och ta en titt på deras typhus. Du kan även beställa hem en gratis huskatalog. Det här är ett hus jag kan tänka mig att bo i 🙂